7 הטעויות הנפוצות שאתם עלולים לעשות בעת בניית בית
בניית בית היא אחד הפרוייקטים הכי חשובים והכי מורכבים בחיינו. אם אתם מתכננים לבנות בית, יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת כדי להמנע מעוגמת נפש וכדי לקבל תוצאה שתהיו שמחים ממנה.
לפניכם 7 טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן.
1. לא בודקים מה צפוי להבנות סביב המגרש שקונים
לפני שקונים מגרש, חשוב מאוד לבדוק מה מתוכנן להבנות מסביבו. אתם יכולים לדמיין אדם שחשב לבנות בית פרטי בסביבה שקטה וגילה פתאום שבונים לידו בית ספר או בניין רב קומות?! לא נעים...
2. מתכננים משהו הרבה יותר יקר מהתקציב
בכל פעם שבונים בית חייבים לקחת בחשבון הוצאות בלתי צפויות. מאוד לא נעים "להתקע" באמצע הבנייה כאשר אתם מגלים שנגמר לכם התקציב.
3. מתרכזים בפרטים הקטנים לפני יצירת הקונספט הכללי
הרבה פעמים קורה שאנשים נכנסים יותר מידי לפרטי הפרטים של הבניה לפני שהם רואים את התמונה הכללית. פעמים רבות פרט מסוים יכול להתנגש עם צרכים אחרים מהותיים יותר ומבלי לראות את התמונה הכוללת לא ניתן לדעת זאת.
כדי להמנע מטעויות אפשרו לאדריכל לחבר בין החלום שלכם לבין המציאות (גודל וצורת המגרש, אחוז בנייה, קווי בניין וכדו').
4. מתפשרים בשילוב בין נוחות לאסטטיקה
הרבה פעמים נוטים לחשוב שאי אפשר לשלב בין נוחות ובין אסטטיקה. זהו תפקידו של האדריכל, אמנם זה לא תמיד קל לשלב, אבל זה לא בלתי אפשרי.
לפעמים כדאי להקדיש עוד מאמץ קטן כדי השיג אסתטיקה, נוחות והתאמה לצרכים.
5. מנסים לפקח על הבנייה לבד
במקום שאתם תצטרכו להיות אלה שבודקים שהחומרים ואופן העבודה הם הטובים ביותר ובמקום להיות אלה שמתווכחים עם הקבלנים על איכות העבודה שלהם עדיף לתת למישהו מומחה ובעל נסיון לעשות זאת במקומכם.
מפקח טוב יחסוך לכם הרבה זמן, כסף ועצבים. כי לבנות בית זה לא משחק ילדים!
6. מתחילים לבנות מבלי לקבל היתר בניה
לא כדאי להתחיל בניה במחשבה שאת היתר הבנייה תקבלו בהמשך. לא נעים לגלות פתאום שאתם צריכים להפסיק את הבנייה לגמרי או להשהות אותה, זה יוצר עלויות לא צפויות גבוהות ומיותרות. חכו עם התחלת הבניה לחלק ה"קטן" אך משמעותי שנקרא היתר בניה ותחסכו לעצמכם הרבה מאוד עוגמת נפש אפשרית.
7. מתפשרים על אדריכל ומהנדס קונסטרוקציה זולים, רק כדי לצאת ידי חובה
בונים בית לכל החיים ורק בעל מקצוע יכול למנוע טעויות העלולות לגרום לאי נוחות ולבזבוז כספים בעתיד.